Upcoming Sports Events & Venues [Updated List]

0

Upcoming Sports Events & Venues 

नमस्कार दोस्तों आपका फिर से हमारी वेबसाइट पर स्वागत है, आज हम आपके लिए Upcoming Sports Events & Venues [Updated List]   से सबंधित पीडीऍफ़ का भंडार लेकर आये जो आपके आने वाली सभी तरह की सरकारी परीक्षा जैसे-SSC, UPSC, Bank, Railway, State PCS, MPPSC, UPPSC, RPPSC, Defence and Army Exams, के लिए बहुत ही जरूरी है दोस्तों आज की यह Important General Knowledge PDF   सामान्य ज्ञान से संबंधित है|

आज की यह पीडीऍफ़ आपके लिए बहुत ही जरूरी है यह पीडीऍफ़ आपके किसी भी तरह की सरकारी परीक्षाओ के लिए बहुत ही इम्पोर्टेन्ट है यह पीडीऍफ़ सभी सब्जेक्ट से रिलेटिव है और इस पीडीऍफ़ में हम आपके लिए कुछ जरुरी प्रश्न उत्तर  दिए गए है जो आपके आने वाली सरकारी परीक्षाओ के लिए जरूरी है

govtjobpdf.com is an online educational platform, where you can download free PDFs for UPSC, SSC CGL, BANK, RAILWAYS, RRB NTPC, LIC AAO and many other exams.

Our List of Upcoming Sports Events & Venues PDFs are very simple and easy. We cover the basic topics like Maths, Geography, History, Polity, etc for the upcoming SSC CGL, BANK, RAILWAYS, RRB NTPC, LIC AAO, Exams including previous year Question Papers, Current Affairs, Important Formulas, etc. Our PDF will help you to upgrade your marks in any competitive exam.

  Related PDF

Maths Topicwise Free PDF > Click Here English Topicwise Free PDF > Click Here 
GK/GS/GA Topicwise Free PDF > Click Here Reasoning Topicwise Free PDF > Click Here
Download e books > Click Here History  Free PDF > Click Here
Hindi Grammer Topicwise Short Tricks > Click Here Geography handwriting Free PDF > Click Here
History handwriting Notes > Click Here Genral science Handwriting Notes Download > Click Here

                                               

Upcoming Sports Events & Venues List:-

Recent, Upcoming Summits and Sports Events –
Asian Games

2018-Jakarta-palembanga, Indonesia

2022-Hangzhou, China

2026-Nagoya, Japan

Commonwealth Games (CWG)

2018-Gold Coast, Australia

2022-Birmingham, England

Olympics Games

Summer Olympic:

2020 – Tokyo, Japan

2024 – Paris, France

Winter Olympic:

2018 – Pyeongchang, South Korea.

2022 – Beijing, China

2026 – Italy’s Milan and Cortina d’Ampezzo

ICC World Cup Cricket

2019 – England, Wales.

2023 – India.

ICC World Cup T20

2016 – India

2020 – Australia

ICC Women’s Cricket World Cup

2017 – England.

2021 – New Zealand.

ICC Women’s World Cup T20

2016 – India.

2018 – West Indies

2020 – Australia

Hockey Men’s World Cup

2018 – Bhubaneswar, India

Hockey Women’s World Cup

2018 – London, England.

FIFA (Football) World Cup

2018 – Russia

2022 – Qatar.

18th edition of FIFA U – 17 World Cup for the year 2019 – Brazil

Nigeria set to host 2020 FIFA women U – 20 World Cup

FIFA Women’s World Cup

2019 – France

G7 Summit

2019 – France

2020 – United States

2021 – United Kingdom

G20 Summit

2019 – Japan

2020 – Saudi Arabia

2021 – Italy

2022 – India

GK Free PDF Download

sports Important Questions and Answers:-

1) फीफा किस लिए खड़ा है?

उत्तर: फेडरेशन इंटरनेशनल डी फुटबॉल एसोसिएशन।

 

2) फुटबॉल में गेंद को कब खेल से बाहर माना जाता है?

उत्तर: (i) जब यह जमीन पर गोल या टचलाइन को पार कर जाता है और (ii) जब रेफरी खेल को रोक देता है।

 

3) एक रेफरी अपने साथ सात चीजें रखता है। उन्हे नाम दो?

उत्तर: सीटी, सिक्का, घड़ी, नोटबुक, पेंसिल, गेंद, रंगीन कार्ड।

 

4) साइकिल किक का वर्णन करें?

उत्तर: एक ओवरहेड किक।

 

5) फीफा की स्थापना कब हुई थी?

उत्तर 21 मई 1904 को पेरिस में।

 

6) पहला रणजी ट्रॉफी मैच कब और कहाँ खेला गया था?

उत्तर: मद्रास में।

 

7) एक ही नाम के दो शहर लेकिन अलग-अलग देशों में टेस्ट क्रिकेट सेंटर हैं। उन्हे नाम दो:

उत्तर: हैदराबाद – भारत और पाकिस्तान।

 

8) डे-नाइट क्रिकेट की सुविधा वाले दो टेस्ट क्रिकेट मैदानों के नाम बताएं?

उत्तर: सिडनी और मेलबर्न क्रिकेट ग्राउंड।

 

9) क्रिकेट की गेंद का वजन कितना होता है?

उत्तर: 155.9 से 163 ग्राम।

 

10) विकेटों की चौड़ाई कितनी होनी चाहिए?

उत्तर: 9 इंच।

CLICK HERE TO DOWNLOAD PDF>>

This post is dedicated to downloading our WEBSITE  Govtjobpdf.com for free PDFs, which are the latest exam pattern-based pdfs for NDA, AIR FORCE, NAVY, RRB JE, SSC CGL, SSC CHSL, RRB NTPC, etc. it helps in performing your all-rounder performance in the exam. Thank You

Here you can also check and follow our Facebook Page (pdf exam) and our Facebook Group. Please share, comment, and like Our post on Facebook! Thanks to Visit our Website and keep Follow our Site to know our New Updates which are Useful for Your future Competitive Exams.

Please Support us By Joining the Below Groups And Like Our Pages We Will be very thankful to you.

Facebook Page: https://www.facebook.com/PDFexamcom-2295063970774407/

TAGS:-venues of important sports events download in pdf,upcoming sports events in india 2022,upcoming sports events in 2022,upcoming sports events india,upcoming sports events international,upcoming summits and conferences,major upcoming sports events,major sporting events

Leave A Reply

Your email address will not be published.