Railway (RRB) Question Answer Book PDF

0

Railway (RRB) Question Answer Complete Book PDF

Hello Friends

आपकी प्रतियोगी परीक्षाओं को और भी सफल बनाने के लिए आज हम सभी विद्यार्थियों के लिए Railway (RRB) Question Answer Bok PDF लेकर आये हैं यह PDF’S आपके प्रतियोगी परीक्षाओं जैसे IAS, PCS, SSC, BANK, RAILWAY, DEFENSE. तथा अन्य परीक्षाओं की तैयारी के लिए बहुत महत्वपूर्ण है इन Railway Complete Practice Book को आप आसानी से DOWNLOAD कर सकते हैं

Today, we are sharing Railway (RRB) Question Answer Bok PDF. It can prove very useful for upcoming competitive exams like SSC CGL, BANK, RAILWAYS, RRB NTPC, LIC AAO, and many more. So English Grammer Book PDF is very important for any competitive exam. This free PDF will be very helpful for your exam. This PDF is being provided to you for free which you have given below DOWNLOAD button You can do DOWNLOAD by clicking on it, you can also go to the related notes and DOWNLOAD some new PDF related to this PDF. You can learn about all the new updates on govtjobpdf.com by clicking on the Allow button on the screen.

govtjobpdf.com is an online educational platform, where you can download free PDFs for UPSC, SSC CGL, BANK, RAILWAYS, RRB NTPC, LIC AAO and many other exams.

Our Railway Competitive Exams Book in Hindi PDF are very simple and easy. We cover basic topics like Maths, Geography, History, Polity, etc for the upcoming SSC CGL, BANK, RAILWAYS, RRB NTPC, LIC AAO, Exams including previous year Question Papers, Current Affairs, Important Formulas, etc. Our PDF will help you to upgrade your marks in any competitive exam.

Related PDF

govtjobpdf.com will update many more new PDFs and update content and exam updates, keep visiting and share our posts, so more people will get it.




Maths Topicwise Free PDF > Click Here English Topicwise Free PDF > Click Here 
GK/GS/GA Topicwise Free PDF > Click Here Reasoning Topicwise Free PDF > Click Here
Download e books > Click Here History  Free PDF > Click Here
Hindi Grammer Topicwise Short Tricks > Click Here Geography handwriting Free PDF > Click Here
History handwriting Notes > Click Here Genral science Handwriting Notes Download > Click Here


Related PDF

(RRB) One Liner Question Answer

Indian Railway Quiz with Answers

Q. 1. Who was first female operator in Delhi Metro? Answer: Minakshi Sharma.

Q. 2. Where has National Rail Museum been transferred from Delhi? Answer: Rewari (Haryana)

Q. 3. First female to become the member of Railway Board? Answer: Vijaylaxmi Vishwanathan

Q. 4. Where is in India, longest platform situated? Answer: Khadagpur (West Bengal)

Q. 5. Where does the only train for women run? Answer: From Churchgate to Boriwali in Mumbai

Q. 6. After separation from India in 1947, Pakistan got how much long railway track? Answer: 11,200 km

Q. 7. When did Indian Railway Act Pass?
Answer: In 1890

Q. 8. Which is the longest railway zone in India? Answer: Northern Railway

Q. 9. When did Metro Rail in Calcutta start? Answer: 24 October, 1984

Q. 10. When is Railway Day celebrated on? Answer: 10–16April.

Q. 11. In which rail region did the automatic signal system start? Answer: Central Railway.

Q. 12. How many Railway Recruitment Boards are there in India? Answer: 19

Q. 13. In Indian railway, where and by what name did first tourist rail start? Answer: Palace on wheels in 1982 between Delhi–Jaipur

Q. 14. Where did first railway accident in the history of Indian Railway occurred? Answer: In Morghat (Pure–Bombay root) on 5 January, 1869

Q. 15. Which is the longest rail route in India?
Answer: From Dibrugarh (Assam) To Kanyakumari

Q. 16. Where did first monorail operate in India? Answer: From Sarhind to Alampur and Bhawani mandi to Patiala

Q. 17. What was the name of India’s first indigenous steam engine? Answer: F–734

Q. 18. Which is India’s first longest railway tunnel situated ? Answer: Between Monkey hill and Khandala (2100 mt)

Q. 19. Where the longest rail tunnel at present situated ? Answer: Peerpranjal rail tunnel, Banihal (Kashmir) Kajiguda division, 11 km.

Q. 20. Where is the biggest Electrical loco shade situated at? Answer: Mughal Sarai (Uttar Pradesh)

Q. 21. First telecommunication between guard and driver began in which train on 20 June, 1982? Answer: Mumbai–New Delhi (Rajdhani Express)

Q. 22. Whose formation took place on 14 April, 1951 as Regional Railway in Indian Railway?
Answer: Southern Railway.

Q. 23. On 10, July 1988, Shatabdi Express began for the first time between which two station? Answer: Between New Delhi–Jhansi

Q. 24. On 1st March 1969 first Rajdhani Express ran between which two stations? Answer: New Delhi–Howrah

Q. 25. Name the first DC electrical rail engine? Answer: Lokmanya (CLW manufactured it in 1961)




Railway (RRB) Question Answer Bok PDF

Download Now PDF

महत्वपूर्ण पीडीऍफ़

10000 General Knowledge Questions / सामान्य ज्ञान की शोर्ट ट्रिक्स\ हिंदी व्याकरण Book और साहित्य Notes PDF/ HSSC Group D Question Paper in Hindi PDF/ Lucent (सामान्य विज्ञान) Book PDF Hindi and English/                 Bipin Chandra Important History Book in Hindi PDF /. अर्थशास्त्र Important Notes In Hindi For SSC PDF/ 2020 General Knowledge (सामान्य ज्ञान) Book in Hindi Free PDF Download   / Lucent Collection Of 1000 Important GK In Hindi Questions Answers PDF Download /

This post is dedicated to downloading our WEBSITE  Govtjobpdf.com for free PDFs, which are the latest exam pattern-based pdfs for RRB JE, SSC CGL, SSC CHSL, RRB NTPC, etc. it helps in performing your all-rounder performance in the exam. Thank You

Here you can also check and follow our Facebook Page (pdf exam) and our Facebook Group. Please share, comment and like Our post on Facebook! Thanks to Visit our Website and keep Follow our Site to know our New Updates which is Useful for Your future Competitive Exams.

Please Support By Joining Below Groups And Like Our Pages We Will be very thankful to you.

  1. Facebook Page: https://www.facebook.com/PDFexamcom-2295063970774407/

TAGS:-railway exam question paper with answer pdf,rrb ntpc all shift question paper pdf download in hindi 2021,rrb question paper 2021 with answers pdf,rrb question paper 2018 with answers pdf,rrb ntpc all shift question paper pdf download 2020,rrb question paper 2019 with answers pdf,rrb ntpc maths question paper 2021 pdf download,rrb group d question paper 2021 pdf

Leave A Reply

Your email address will not be published.