Quantum CAT by Sarvesh Kumar Verma PDF free Download

0

Quantum CAT by Sarvesh Kumar Verma PDF

Hello Friends

Today, we are sharing mathematics questions and answers pdf. It can prove very useful for upcoming competitive exams like SSC CGL, BANK, RAILWAYS, RRB NTPC, LIC AAO, and many more. So MATHEMATICS BOOK PDF is very important for any competitive exam. This PDF is being provided to you for free which you have given below DOWNLOAD button You can do DOWNLOAD by clicking on it, you can also go to the related notes and DOWNLOAD some new PDF related to this PDF. You can learn about all the new updates on govtjobpdf.com by clicking on the Allow button on the screen.

govtjobpdf.com is an online educational platform, where you can download free PDFs for UPSC, SSC CGL, BANK, RAILWAYS, RRB NTPC, LIC AAO and many other exams.

Our SSC Maths Important Questions Answers For All Exam PDF are very simple and easy. We cover the basic topics like Maths, Geography, History, Polity, etc for the upcoming SSC CGL, BANK, RAILWAYS, RRB NTPC, LIC AAO, Exams including previous year Question Papers, Current Affairs, Important Formulas, etc. Our PDF will help you to upgrade your marks in any competitive exam.

Quantam CAT Book’ Chapters:-

Fundamentals
Averages
Alligations
Ratio, Proportion & Variation
Percentages
Profit Loss & Discount,
CI/SI/Instalments
Time & Work
Time, Speed & Distance
Mensuration
Trigonometry
Geometry
Elements of Algebra
Theory of Equations
Set Theory
Logarithm
Functions & Graph
Sequence, Series & Progressions
Permutations & Combinations
Probability
Co-ordinate Geometry

govtjobpdf.com will update many more new PDFs and update content and exam updates, keep visiting and share our posts, so more people will get it.




Maths Topicwise Free PDF > Click Here English Topicwise Free PDF > Click Here 
GK/GS/GA Topicwise Free PDF > Click Here Reasoning Topicwise Free PDF > Click Here
Download e books > Click Here History  Free PDF > Click Here
Hindi Grammer Topicwise Short Tricks > Click Here Geography handwriting Free PDF > Click Here
History handwriting Notes > Click Here Genral science Handwriting Notes Download > Clic Here

DOWNLOAD NOW ALL PDF 

 Math Questions and Answers  for Competitive Exams

Q.1. A sum of Rs. 25000 amounts to Rs. 31000 in 4 years at the rate of simple interest what is the rate of interest?

(a) 3%

(b) 4%

(c) 5 %

(d) 6 %

(e) None of these

Answer: [d]

 

Q.2. Kamla took a loan of Rs. 2400 with simple interest for as many years as the rate of interest. If she paid Rs. 864 as interest at the end of the loan period, what was the rate of interest?

(a) 3.6

(b) 6

(c) 18

(d) cannot determined

(e) None of these

Answer: [b]

 

Q.3. What is the present worth of Rs. 264 dues in 4 years at 10% simple interest per annum?

(a) 170.20

(b) 166

(c) 188.57

(d) 175.28

Answer: [C]

 

Q.4. A sum fetched a total simple interest of Rs. 8016.25 at the rate of 6 p.c.p.a in 5 years what is the sum?

(a) 24720.83

(b) 26730.33

(c) 26720.83

(d) 26710.63

(e) None of these

Answer: [C]

 

Q.5. 8. Rs. 800 becomes Rs. 956 in 3 years at a certain rate of simple interest. If the rate of interest is increased by 4%, what amount will Rs 800 become in 3 years?

(a) 1020.80

(b) 1025

(c) 1052

(d) Data inadequate

Answer: [C]

 

Q. 6. The product of 2 numbers is 1575 and their quotient is 9/7. Then the sum of the numbers is –

a. 74

b. 78

c. 80

d. 90

Answer: [C]

 

Q.7. The value of (81)3.6 * (9)2.7/ (81)4.2 * (3) is __

a. 3

b. 6

c. 9

d. 8.2

Answer: [C]

 

Q.8. √6+√6+√6+… is equal to –

a. 2

b. 5
c. 4
d. 3

Answer: [D]

 

Q.9. The sum of the squares of two natural consecutive odd numbers is 394. The sum of the numbers is –

a. 24

b. 32

c. 40

d. 28

Answer: [D]

 

Q.10. When (6767 +67) is divided by 68, the remainder is-

a. 1

b. 63

c. 66

d. 67

Answer: [C]

GK Questions in Hindi

  1. प्रश्न संख्या 31. “नर्मदा बचाओ” आंदोलन के संस्थापक कौन है ?
    उत्तर:- मेधा पाटकर
  2. प्रश्न संख्या 32.भारत और नेपाल के मध्य कौन सी नदी सीमा बनाती है ?
    उत्तर:- काली नदी
  3. प्रश्न संख्या 33. गूगल है एक ?
    उत्तर:- सर्च इंजन
  4. प्रश्न संख्या 34. इंटरनेट एक्सप्लोरर है एक ?
    उत्तर:- वेब ब्राउज़र
  5. प्रश्न संख्या 35. भारत में मुद्रा योजना की शुरुआत ?
    उत्तर:- 8 अप्रैल 2015
  6. प्रश्न संख्या 36. प्रधानमंत्री उज्ज्वला योजना की कुल बजट राशि कितनी है ?
    उत्तर:- 8000 करोड़
  7. प्रश्न संख्या 37.निम्नलिखित में मांसपेशीय प्रोटीन है ?
    उत्तर:-
    विवरण:-
  8. प्रश्न संख्या 38. किन तरंगों को ध्रुवीकृत नहीं किया जा सकता है ?
    उत्तर:- ध्वनि तरंगें
  9. प्रश्न संख्या 39. आर. एच. फैक्टर नाम का आधार है ?
    उत्तर:- रीसस बंदर
  10. प्रश्न संख्या 40. एक उपग्रह का उपयोग होता है ?
    उत्तर:- संचार, मौसम भविष्यवाणी एवं कृषि वानिकी हेतु
  11. प्रश्न संख्या 41. मार्श गैस है ?
    उत्तर:- मिथेन
  12. प्रश्न संख्या 42. मानव जीनोम का अनुक्रमण सफलतापूर्वक किस वर्ष किया गया ?
    उत्तर:- 1995
  13. प्रश्न संख्या 43. डीएनए में नहीं पाया जाता ?
    उत्तर:- यूरेसिल
  14. प्रश्न संख्या 44. 2016 में थॉमस कप जीतने वाला पहला यूरोपीय देश कौन सा है ?
    उत्तर:- डेनमार्क
  15. प्रश्न संख्या 45. वनों की कटाई पर प्रतिबंध लागने वाला दुनिया का पहला देश कौन सा है ?
    उत्तर:- नॉर्वे




SSC Maths Important Questions Answers For All Exam PDF:-

CLICK HERE TO DOWNLOAD

Related PDF

This post is dedicated to downloading our WEBSITE  Govtjobpdf.com for free PDFs, which are the latest exam pattern-based pdfs for RRB JE, SSC CGL, SSC CHSL, RRB NTPC, etc. it helps in performing your all-rounder performance in the exam. Thank You

Here you can also check and follow our Facebook Page (pdf exam) and our Facebook Group. Please share, comment and like Our post on Facebook! Thanks to Visit our Website and keep Follow our Site to know our New Updates which is Useful for Your future Competitive Exams.

Please Support By Joining Below Groups And Like Our Pages We Will be very thankful to you.

  1. Facebook Page: https://www.facebook.com/PDFexamcom-2295063970774407/

Tags :-quantum cat by sarvesh kumar verma download pdf,quantum cat by sarvesh kumar verma pdf google drive,quantum cat by sarvesh kumar verma pdf telegram,quantum cat by sarvesh kumar verma pdf in hindi free download,quantum cat by sarvesh kumar verma 2022,quantum cat sarvesh verma latest edition,quantum cat by sarvesh kumar verma pdf 2021,quantum cat by sarvesh kumar verma 2021 pdf download

Leave A Reply

Your email address will not be published.