Take a fresh look at your lifestyle.

Maths Pedagogy Handwritten Complete Notes PDF

0

Pedagogy Handwritten Notes in Hindi PDF

Hello Friends

Today, we are sharing Maths Pedagogy Handwritten Complete Notes PDF. It can prove very useful for upcoming competitive exams like SSC CGL, BANK, RAILWAYS, RRB NTPC, LIC AAO, and many more. So English Grammer Book PDF is very important for any competitive exam. This PDF is being provided to you for free which you have given below DOWNLOAD button You can do DOWNLOAD by clicking on it, you can also go to the related notes and DOWNLOAD some new PDF related to this PDF. You can learn about all the new updates on govtjobpdf.com by clicking on the Allow button on the screen.

आपकी प्रतियोगी परीक्षाओं को और भी सफल बनाने के लिए आज हम सभी विद्यार्थियों के लिए PDF’S का भंडार लेकर आये हैं यह PDF’S आपके प्रतियोगी परीक्षाओं जैसे IAS.PCS.SSC.BANK.RAILWAY.DEFENSE. तथा अन्य परीक्षाओं की तैयारी के लिए बहुत महत्वपूर्ण है इन PDF’S को आप आसानी से DOWNLOAD कर सकते हैं

govtjobpdf.com is an online educational platform, where you can download free PDFs for UPSC, SSC CGL, BANK, RAILWAYS, RRB NTPC, LIC AAO and many other exams.

Our Maths Pedagogy Handwritten Complete Notes PDF are very simple and easy. We cover the basic topics like Maths, Geography, History, Polity, etc for the upcoming SSC CGL, BANK, RAILWAYS, RRB NTPC, LIC AAO, Exams including previous year Question Papers, Current Affairs, Important Formulas, etc. Our PDF will help you to upgrade your marks in any competitive exam.

Related PDF

  1. ABHINAY SHARMA MATHS SOLVED QUESTON PAPER
  2. 1300 MATHS FORMULA PDF
  3. QUANTITATIVE APTITUDE FREE PDF DOWNLOAD (COMPLETE MATHS PDF)
  4. MATH TRICK QUESTIONS IN HINDI
  5. ALGEBRA HANDWRITING NOTES IN HINDI
  6. Rakesh Yadav Maths Book
  7. Advance Mathematics Handwritten Notes PDF
  8. Mathematics Formulas And Shortcut
  9. Time Speed And Distance Concepts
  10. Maths Tricks For Competitive Exams




govtjobpdf.com will update many more new PDFs and update content and exam updates, keep visiting and share our posts, so more people will get it.

Maths Topicwise Free PDF > Click HereEnglish Topicwise Free PDF > Click Here 
GK/GS/GA Topicwise Free PDF > Click HereReasoning Topicwise Free PDF > Click Here
Download e books > Click HereHistory  Free PDF > Click Here
Hindi Grammer Topicwise Short Tricks > Click HereGeography handwriting Free PDF > Click Here
History handwriting Notes > Click HereGenral science Handwriting Notes Download > Clic Here

 

 Math Questions and Answers in Hindi for Competitive Exams

1.420 का 36% – 350 का 56% = ? – 94

  • (A) 48.2
  • (B) 49.2
  • (C) 138.8
  • (D) 158.8

उत्तर: B. 

2.आधे घण्टे का 1 मिनट 10 सैकण्ड कौन सा प्रतिशत है ?

  • (A) 2.5%
  • (B) 3.89%
  • (C) 3.5%
  • (D) 4%

उत्तर: B. 

3.6.8 किग्रा का कितने प्रतिशत 17 ग्राम है ?

  • (A) 2.5%
  • (B) 25%
  • (C) 0.25
  • (D) 0.025

उत्तर: C. 

4 7/128 × ? + 595 = 883

  • (A) 4480
  • (B) 4352
  • (C) 4608
  • (D) 4690

उत्तर: B. 

5.किसी संख्या को 195 से भाग देने पर 47 शेष बचते हैं, इस संख्या को 15 से भाग देने पर शेष क्या बचेगा ?

  • (A) 5
  • (B) 4
  • (C) 3
  • (D) 2

उत्तर: D. 

6.यदि a/3 = b/4 = c/7 हो, तो a+b+c/c = ?
(A) 2
(B) 7
(C) 1/7
(D) 1/2

उत्तर: A. 

7.√64009 = ?
(A) 803
(B) 423
(C) 253
(D) 323

उत्तर: C. 

8.2432 ÷ ? = √23104
(A) 12
(B) 14
(C) 16
(D) 18

उत्तर: C. 

9.यदि ab = 64 हो, तो निम्न में से कौन-सा कथन सत्य है
(A) 32 : a = b : 2
(B) a : 8 = b : 8
(C) a : 16 = b : 4
(D) 8 : a = 8 : b

उत्तर: A. 

10.2.4,0.36 तथा 7.2 का महत्तम समापवर्तक क्या होगा ?
(A) 12
(B) 1.2
(C) 0.12
(D) 120

उत्तर: D. 




Maths Pedagogy Handwritten Complete Notes PDF :- CLICK HARE TO DOWNLOAD

This post is dedicated to downloading our WEBSITE  Govtjobpdf.com for free PDFs, which are the latest exam pattern based pdfs for RRB JE , SSC CGL , SSC CHSL , RRB NTPC, etc. its helps in performing your all-rounder performance in the exam. Thank You

Special RRB NTPC and Group-D Complete Live Batch

WATCH NOW

Special SSC CHSL (10+2) LIVE BATCH ( 1 YEAR VALIDITY )

WATCH NOW

Special SSC CHSL (10+2) LIVE BATCH ( 1 YEAR VALIDITY )

WATCH NOW

Leave A Reply

Your email address will not be published.