KD Campus English Book PDF Download

0

KD Campus English Book PDF Download

हेलो दोस्तों, आज हम आपके लिए KD Campus English Book PDF Download की बहुत ही सरल और महत्वपूर्ण नोट्स की पीडीऍफ़ लाये है! Quantum CAT PDF में आपके लिए बहुत ही महत्वूर्ण प्रश्नो को शमिल किया गया है! जो आपके आने वाले सभी सरकारी एग्जाम (U.P.P, U.P.S.I,U.P.T.G.T, P.G.T,L.L.B, R.R.B, स्टेनोग्राफर, लेखा परीक्षक, हिनीद अनुवादक परीक्षा, डिप्टी जेलर, इत्यादि) की त्यारी के लिए बहुत ही उपयोगी साबित होंगे! अगर आप एग्जाम के अंतिम दिनों में अच्छी तैयारी करना कहते है तो Plinth To Paramount English Book By Neetu Singh PDF आपके लिए बहुत उपयोगी होगी!

govtjobpdf.com एक ऑनलाइन एजुकेशनल प्लेटफ़ॉर्म है, जहां आप UPSC, SSC CGL, BANK, RAILWAYS, RRB NTPC, LIC AAO और कई अन्य परीक्षाओं के लिए मुफ्त PDF डाउनलोड कर सकते हैं।

सभी सरकारी एग्जाम में हिंदी से संभंधित 20-25 प्रश्न पूछे जाते है इसलिए  KD campus books pdf download in hindi and english  के इन नोट्स को अच्छे से पढ़ कर आप किसी भी सरकारी एग्जाम में कम से कम 15-20 प्रश्नो को बड़ी आसानी से हल कर सकते है! paramount english grammar book Download हमने निचे उपलब्ध करा दी है जिसे आप पीडीऍफ़ को अच्छे से देख कर उसे डाउनलोड बटन पर क्लिक करके डाउनलोड कर सकते है!   अगर इस पीडीऍफ़ से संभंधित आपको किसी भी प्रकार की शिकायत या कोई सुझाव हो तो आप हमे निचे दिए कमेंट बॉक्स में लिख कर बता सकते है! हमे आपकी सहायता करके बहुत ख़ुशी होगी हम आपके एक अच्छे भविष्य की कामना करते है !

govtjobpdf.com कई और नए PDF अपडेट करेगा और सामग्री और परीक्षा अपडेट को अपडेट करेगा, विजिटिंग बनाए रखेगा और हमारे पोस्ट को साझा करेगा, इसलिए अधिक लोग इसे प्राप्त करेंगे।

Topic Covered in KD Campus English Book:-

  1. Definition
  2. types of tenses
  3. Further division
  4. Present tense
  5. Past tense
  6. future tense
  7. Simple present
  8. present continuous
  9. Present Perfect
  10. Present Perfect Continuous
  11. Simple Past
  12. Past Continuous Tense
  13. Past Perfect Tense
  14. Past Perfect Continuous Tense
  15. Simple Future
  16. Future Continuous Tense
  17. Future Perfect Tense
  18. Future Perfect Continuous Tense
Maths Topicwise Free PDF > Click Here English Topicwise Free PDF > Click Here 
GK/GS/GA Topicwise Free PDF > Click Here Reasoning Topicwise Free PDF > Click Here
Download e-books > Click Here History  Free PDF > Click Here
Hindi Grammer Topicwise Short Tricks > Click Here Geography handwriting Free PDF > Click Here
History handwriting Notes > Click Here General science Handwriting Notes Download > Clic Here

English Vowel & Consonant Questions with Answer Mcq

1. Rohan is __ LIC agent.
a) A
b)An
c) The
d) My
ans:- A

2. Bat is _ Mammal.
a) The
b)A
c)An
d) None of these
ans:- B

3. Make fun of __ Indian dance.
a) A
b) An
c) The
d) With
ans: An

4. Cloud is ___ Large group droplets.
a) The
b) an
c) a
d) of
ans : c

5. John is _______ honest man .
a)A
b)An
c)The
d)One
Ans : B

6. The fan is ___ The table .
a) Over
b)Under
c) on
d) In
Ans : On

7. Stela eat the cookies ___the Class .
a) on
b) in
c) During
d) through
Ans : C

8. Correct the sentences ,use the appropriate prepositions .
Where did she go ?
a) of
b) to
c)at
d) on
Ans: where did she go to ?

9. PV Sindhu is famous ____ Badminton .
a) At
b) of
c) on
d) For
Ans : D

10. The Cricket team stood ______ each other ?
a) between
b) Next to
C) Opposite
d) behind
Ans: Opposite

 

Question: 11I am afraid I cannot relate the details now.

(A) Tell

(B) Recollect

(C) Recount
(D) Describe

Ans: CRecount

 

Question:1 2All the streets looked just the same.

(A) Exactly

(B) Simply

(C) Normally

(D) Decisively

Ans: AExactly

 

Question:13 He went on sleeping while we took him into our house.

(A) Stopped

(B) Finished

(C) Continued

(D) Went

Ans: CContinued

 

Question: 14 I enjoyed the trip very much.

(A) Was glad

(B) Was surprised

(C) Liked

(D) Was happy

Ans: CLiked

 

Question: 15The festival started in Berlin.

(A) Began

(B) Go on

(C) Went on

(D) Was held

Ans: A Began

English Grammar Questions And Answers:-

1. He was advised to abstain ________ all alcoholic drinks.
A. to
B. at
C. from
D. for

Answer: C.from

2. Minority asoirations cannot forever be kept in check _______ the gun.
A. from
B. by
C. under
D. with

Answer: A.with

3. Good sleep is necessary _______ good health.
A. from
B. for
C. of
D. at

Answer: B.for

4. My voice reverberated _______ the walls of the castle.
A. from
B. on
C. with
D. in

Answer: A.from

5. A steady minds triumphs _______ difficulties.
A. with
B. at
C. in
D. over

Answer: D.over

6. Jack’s mind was attuned _______ music.

A. on
B. at
C. with
D. to
Answer-D

7. I bought him _______ with great difficulty.
A. round
B. up
C. in
D. about
Answer-B

8. My uncle has invested a lot of money _______ farming.
A. in
B. on
C. for
D. into
Answer-A

9. India is committed _______ a policy of peaceful existence.
A. with
B. of
C. for
D. to
Answer-D

10. Exercise is beneficial ______ health.
A. towards
B. in
C. for
D. to

Answer: D.to

11. A good judge never jumps ________ to conclusion.
A. to
B. at
C. on
D. for

Answer: B.at

12. A good judge never gropes _______ the conclusion.
A. in
B. on
C. for
D. into

Answer: C.for

13. The principal called _______ the names of the winners.
A. at
B. on
C. for
D. out

Answer: D.out

14. Siva has no control ______ his temper.
A. in
B. after
C. at
D. over

Answer: D.over

15. She was a devoted wife and looked _______ her husband.
A. at
B. upon
C. after
D. for

Answer: C.after

TOPICS – Paramount English Book Pdf

NUMBER OF PAGES – 424

Click Here to Download this PDF :- Paramount English Book Pdf 

 

DOWNLOAD MORE PDF

Maths Notes CLICK HERE
English Notes CLICK HERE
Reasoning Notes CLICK HERE
Indian Polity Notes CLICK HERE
General Knowledge CLICK HERE
General Science Notes
CLICK HERE

 

This post is dedicated to downloading our WEBSITE  Govtjobpdf.com for free PDFs, which are the latest exam pattern-based pdfs for RRB JE, SSC CGL, SSC CHSL, RRB NTPC, etc. it helps in performing your all-rounder performance in the exam. Thank You

Here you can also check and follow our Facebook Page (pdf exam) and our Facebook Group. Please share, comment and like Our post on Facebook! Thanks to Visit our Website and keep Follow our Site to know our New Updates which is Useful for Your future Competitive Exams.

Please Support By Joining Below Groups And Like Our Pages We Will be very thankful to you.

  1. Facebook Page: https://www.facebook.com/PDFexamcom-2295063970774407/

TAGS:-kd campus english book volume 1 pdf free download in hindi,kd campus english book volume 2 pdf,neetu singh english book pdf download,neetu singh english book volume 2 pdf free download,neetu singh english book latest edition,neetu singh english book 2022,neetu singh english book in hindi,kd campus english book 2021 pdf

Leave A Reply

Your email address will not be published.