English Grammar Notes (Basic Handwritten English Notes)

0

English Grammar Notes (Basic Handwritten English Notes)

Hello Friends

आपकी प्रतियोगी परीक्षाओं को और भी सफल बनाने के लिए आज हम सभी विद्यार्थियों के लिए PDF’S का भंडार लेकर आये हैं यह PDF’S आपके प्रतियोगी परीक्षाओं जैसे IAS.PCS.SSC.BANK.RAILWAY.DEFENSE. तथा अन्य परीक्षाओं की तैयारी के लिए बहुत महत्वपूर्ण है इन PDF’S को आप आसानी से DOWNLOAD कर सकते हैं

Today, we are sharing English Grammar Notes (Basic Handwritten English Notes). It can prove very useful for upcoming competitive exams like SSC CGL, BANK, RAILWAYS, RRB NTPC, LIC AAO, and many more. So English Grammar Book PDF is very important for any competitive exam. This free PDF will be very helpful for your exam. This PDF is being provided to you for free which you have given below DOWNLOAD button You can do DOWNLOAD by clicking on it, you can also go to the related notes and DOWNLOAD some new PDF related to this PDF. You can learn about all the new updates on govtjobpdf.com by clicking on the Allow button on the screen.

govtjobpdf.com is an online educational platform, where you can download free PDFs for UPSC, SSC CGL, BANK, RAILWAYS, RRB NTPC, LIC AAO and many other exams.

Our English Grammar Notes (Basic Handwritten English Notes) are very simple and easy. We cover the basic topics like Maths, Geography, History, Polity, etc for the upcoming SSC CGL, BANK, RAILWAYS, RRB NTPC, LIC AAO, Exams including previous year Question Papers, Current Affairs, Important Formulas, etc. Our PDF will help you to upgrade your marks in any competitive exam.

Related PDF

govtjobpdf.com will update many more new PDFs and update content and exam updates, keep visiting and share our posts, so more people will get it.

Maths Topicwise Free PDF > Click Here English Topicwise Free PDF > Click Here 
GK/GS/GA Topicwise Free PDF > Click Here Reasoning Topicwise Free PDF > Click Here
Download e books > Click Here History  Free PDF > Click Here
Hindi Grammer Topicwise Short Tricks > Click Here Geography handwriting Free PDF > Click Here
History handwriting Notes > Click Here Genral science Handwriting Notes Download > Click Here

 

1. The fan is ___ The table .
a) Over 
 
b)Under 
 
c) on 
 
d) In 
 
Ans : On 
2. Stela eat the cookies ___the Class .
 
a) on 
 
b) in 
 
c) During 
 
d) through 
 
Ans : C 
3. Correct the sentences ,use the appropriate prepositions . 
 
Where did she go ? 
 
a) of 
 
b) to 
 
c)at 
 
d) on 
 
Ans: where did she go to ?
 
4. PV Sindhu is famous ____ Badminton .
 
a) At 
 
b) of
 
c) on 
 
d) For 
 
Ans : D 
5. The Cricket team stood ______ each other ? 
 
a) between 
 
b) Next to 
 
C) Opposite 
 
d) behind
 
Ans: Opposite 
 
 
6. The man was ____ smuggling and murder .
 
a) admit to 
 
b) afraid of 
 
c) accuse of 
 
d) agree with 
 
Ans : C 
 
 
7.  Tollywood movies can be ______ Hollywood in some respects . 
 
a) Compare to 
 
b) Compare with 
 
c) Commit to 
 
d) Combine into 
 
Ans : B 
 
 
8. Some persons do not _____ for Health. 
 
a) Care about 
 
b) care for 
 
c) Careful of 
 
d) comit to 
 
Ans : B 
 
 
9. The bike was parked ____ the gate .
 
a) On 
 
b) in 
 
c)Near 
 
d) at 
 
Ans : C 
 
 
10. The Horse is standing _____ the stable.
 
a) infront of 
 
b) Over 
 
c) behind 
 
d) near 
 
Ans : C   
 
 
11. He was lived in this City _______ 1999 .
 
a) For 
 
b)Since 
 
c) By 
 
d)till
 
Ans : B 
 
 
12. Soldiers go to Camp _________
 
a)by bus
 
b)with bus
 
c)in bus 
 
d)On Bus 
 
Ans : A 
 
 
13. July is very beautiful ________  her sister 
 
a) In Place of 
 
b)On behalf of 
 
c)In comparison to 
 
d)In front of 
 
Ans : C 
 
 
14. He is always ________ losing the love of her parents 
 
a) For fear of 
 
b)In fear of 
 
c)In need of 
 
d)In search of 
 
Ans : B 
 
 
15. Indian Institute of Technology is _________ AICTE
 
a) Affiliated with 
 
b) Affiliated to 
 
c)Admit of 
 
d) Admit for 
 
Ans : B 
 
 
16. A business man  is _________  the Bank manager for a Loan
 
a) Agree to 
 
b) Apologize for 
 
c)Appeal to 
 
d) Appeal to be 
 
Ans : C 
 
 
17. She ___________ his rude behaviour 
 
a) Complain against 
 
b) Complain of 
 
c) Complain for 
 
d) Complain on 
 
Ans : B 
 
 
18. Cat jumped ______ the wall 
 
a) On 
 
b) Upon 
 
c) into 
 
d) to 
 
Ans : B 
 
 
19.we arrived _____ delhi in the Evening
 
a) on 
 
b)to 
 
c)at 
 
d) For 
 
Ans : C 
 
 
20. I am _______ speaking to girls
 
a)Angry at
 
b) Afraid of 
 
c)Afraid to 
 
d) Ashamed of 
 
Ans : B 
 
 
21. There is no cure ________ the Common cold 
 
a)For 
 
b)to
 
c)On 
 
d)of
 
Ans : A 
 
 
22. She is a women _______ humble origin.
 
a)off
 
b)from 
 
c)with
 
d)of
 
Ans : B 
 
 
23. My grandmother enjoyed boating _________ the Lovely lake.
 
a)on 
 
b)in 
 
c)within
 
d)beside 
 
Ans : A 
 
 
24.I ran ________ John yesterday,and it was a pleasant surprise .
 
a)by 
 
b)into 
 
c)beside 
 
d)off
 
Ans : B 
 
 
25. I accepted the offer _______ certain conditions.
 
a)in 
 
b)On
 
c)by 
 
d)within 
 
Ans : On 
 
 
26. It’s the only treatment Suitable _____ cancer
 
a) On 
 
b) For 
 
c)in 
 
d)into 
 
Ans : B 
 
 
27.I have Known her_________a long time
 
a)since
 
b)at
 
c)For
 
d)before 
 
Ans :C 
 
 
28. There is nothing he could do _______ wait.
 
a)than 
 
b)and 
 
c) except
 
d) otherwise
 
Ans: C 
 
 
29. He visits the needy to relieve them ________ their sufferings and Poverty.
 
a) of 
 
b)from 
 
c)off 
 
d)on 
 
Ans : A 
 
 
30. People who are averse ______ hard work,Generally do not Succeed in life .
 
a)to 
 
b)about 
 
c)at 
 
d)on 
 
Ans : A

 

Related PDF

Click here to Download

This post is dedicated to downloading our WEBSITE  Govtjobpdf.com for free PDFs, which are the latest exam pattern-based pdfs for RRB JE, SSC CGL, SSC CHSL, RRB NTPC, etc. it helps in performing your all-rounder performance in the exam. Thank You

Here you can also check and follow our Facebook Page (pdf exam) and our Facebook Group. Please share, comment, and like Our posts on Facebook! Thanks to Visit our Website and keep Follow our Site to know our New Updates which are Useful for Your future Competitive Exams.

Please Support us By Joining the Below Groups And Like Our Pages We Will be very thankful to you.

Facebook Page: https://www.facebook.com/PDFexamcom-2295063970774407/

Tags:-english grammar handwritten notes pdf by priyanka aggarwal,english grammar handwritten notes free pdf,basic english grammar handwritten notes pdf,english grammar handwritten notes pdf in hindi,english grammar notes pdf free download,english grammar handwritten notes pdf in gujarati,jaideep sir english handwritten notes pdf,class 10 english handwritten notes pdf

Leave A Reply

Your email address will not be published.